Please rotate your screen
molen.jpg

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

Een psychosomatische fysiotherapeut is specialist in het stellen van een diagnose en behandeling bij een combinatie van fysieke en mentale klachten. De therapeut richt zich op de samenhang tussen je lichaam, geest en leefomgeving. De klachten kunnen ontstaan door een onbalans op fysiek en/of mentaal vlak, overbelasting of een heftige gebeurtenis.

Wanneer naar de psychosomatische fysiotherapeut?

Heb je pijnklachten, slaapklachten, stemmingsklachten, stress/spanningsklachten of vage en onverklaarbare lichamelijke klachten? Dan kunnen onze psychosomatische fysiotherapeuten je helpen. Een psychosomatische fysiotherapeut legt relaties tussen je fysieke klachten, je psychische gesteldheid en sociale omgeving. Onze therapeut helpt om je onbegrepen lichamelijke klachten te verhelpen.

Behandeling bij de psychosomatische fysiotherapeut

De behandeling bij onze psychosomatische fysiotherapeuten begint met een intakegesprek. Wij brengen je klachten uitgebreid in kaart en schetsen daarbij een beeld van je dagelijks leven, om een zo compleet mogelijk plaatje te krijgen. Op basis van deze gesprekken vormt de therapeut een beeld van jouw situatie en probeert je vervolgens te begeleiden bij het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. De psychosomatisch therapeut werkt, altijd pas na jouw toestemming, samen met bijvoorbeeld een (verwijzende) arts, een psycholoog of andere zorgverleners.

Weten hoe we je kunnen helpen?

Direct naar therapieën