Please rotate your screen
specialisatie.jpg

Manuele therapie

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich met een aanvullende studie heeft verdiept in de wervelkolom en andere gewrichten van het menselijk lichaam. Manuele therapie kan een oplossing zijn op het moment dat algemene fysiotherapie geen uitkomst biedt voor je klachten. 

Wanneer naar de manueel therapeut?

Heb je last van uitstralende pijn vanuit de nek of rug naar je armen of benen? Of ervaar je pijn in de borst of ribben? De manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die mogelijk een oplossing kan bieden. Onze manueel therapeut is gespecialiseerd in behandeltechnieken die de mobiliteit en beweegbaarheid van gewrichten proberen te bevorderen. Deze behandeltechnieken kunnen in positieve zin bijdragen aan je houding, beweging en/of pijnklachten. 

Behandeling bij de manueel therapeut

De behandeling van een manueel therapeut gebeurt door middel van fysieke behandelingen aan je lichaam. In vaktermen worden dit ‘mobilisaties’ en ‘manipulaties’ genoemd: de manueel therapeut corrigeert de posities van gewrichten en behandeld omliggend weefsel. Vooraf bespreekt de therapeut het behandelplan met je en zal hij ook met je kijken welke externe factoren je klacht kunnen veroorzaken en hoe deze in de toekomst voorkomen kan worden.

Weten hoe we je kunnen helpen?

Direct naar therapieën