Please rotate your screen
specialisatie.jpg

Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie

De orofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel kaakfysiotherapeut of hoofdfysiotherapeut genoemd. De orofaciaal fysiotherapeut helpt bij problemen met de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied en met het kauwstelsel. Hij richt zich onder andere op tinnitus (oorsuizen), duizeligheidsklachten, het evenwichtsorgaan en andere specifieke klachten in het hoofd-halsgebied.  

Wanneer naar de orofaciale fysiotherapeut?

Ervaar je kaakproblemen in de vorm van pijn, knarsen of knakken? Heb je last van pijn in het gezicht, oorsuizen of onverklaarbare oorpijn? Ben je duizelig of heb je last van hoofdpijn? Dan kan orofaciale fysiotherapie een oplossing zijn. Onze orofaciale fysiotherapeut is gespecialiseerd in kaak-, nek- en aangezichtsklachten en kan je helpen om van deze klachten af te komen.

Behandeling bij de orofaciale fysiotherapeut

De behandeling begint altijd met een intake: onze orofaciale fysiotherapeut probeert een goed beeld te krijgen van je klachten en zal aansluitend een eerste onderzoek doen. Daarna volgt een behandelplan, specifiek gericht op jouw klacht. Hoe je persoonlijke behandelplan eruitziet hangt af van je klacht en hoe je lichaam reageert op de behandeling.

Weten hoe we je kunnen helpen?

Direct naar therapieën