Triggerpoints in de bekkenbodem

Bekkenbodem triggerpoints  en behandeling van de lage rug en bekkenregio in Groningen door onze bekkenfysiotherapeut Nouki Grit.

Wanneer u last heeft van bekkenbodem triggerpoints, of pijnpunten in uw spieren, kunt u behandeld worden door onze bekkenfysiotherapeut Nouki Grit.

Triggerpoints zijn punten in een spier die lokaal een strakke knoop of streng vormen. De pijn is soms moeilijk te lokaliseren en kan een groot gebied beslaan. Ook kunnen triggerpoints uitstralingspijn geven naar andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld vanuit de rug naar de billen of de benen of vanuit de buik naar de onderrug of de bekkenbodem. In elke spier van het lichaam kunnen triggerpoints voorkomen. Soms kan de uitstraling pijn geven die lijkt alsof ze uit een orgaan komt, bijvoorbeeld bij de darmen. Omdat er bij een onderzoek bij de huisarts of specialist eerst wordt gekeken of het niet iets ernstig is, worden mogelijke triggerpoints snel over het hoofd gezien.

De ontstaanswijze van triggerpoints is zeer divers. Ze kunnen ontstaan door een verkeerd gebruik van de spieren, kou en warmte, aanhoudende stress, een slechte houding.

Bij klachten in het bekkenbodem gebied kunnen triggerpoints pijn veroorzaken die bij mannen kan uiten in scrotale pijn, terwijl de triggerpoint zich in de schuine buikspieren bevindt. Ook klachten als branderig gevoel bij plassen, die lijken op een blaasontsteking, kunnen ontstaan in de rechte buikspieren. Pijn bij vrijen kan bij vrouwen ook veroorzaakt worden door de aanwezigheid van triggerpoints in de vagina.

Contact

Bij inter-fysio in Groningen beheerst de bekkenfysiotherapeut verschillende behandeltechnieken die zeer effectief zijn gebleken bij de behandeling van triggerpoints. Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact op nemen met ons via 050-2110966 of info@inter-fysio.nl