Psychosomatische fysiotherapie

Inter-fysio is gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie: fysio die zich richt op de samenhang tussen uw lichaam, geest en leefomgeving. Vage of onverklaarbare lichamelijke klachten komen vaak voort uit psychische en/of sociale omstandigheden. De psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in deze problematiek en kan u verder helpen.

Fysio tegen stress, vage klachten en vermoeidheid?

Heeft u last van stress? Kampt u met lichamelijke klachten waarvoor maar geen oplossing kan worden gevonden? Bent u eigenlijk altijd moe en nooit energiek? Heeft u last hoofdpijn, benauwdheid of druk op de borst? Als u zich herkent in één of meerdere van deze klachten, dan kan een psychosomatische fysiotherapeut de specialist zijn die u zoekt.

Het klinkt misschien wat gek dat een fysiotherapeut u kan helpen bij dit soort klachten. Maar juist een psychosomatische fysiotherapeut kan relaties leggen tussen uw fysieke klachten en uw psychische gesteldheid en uw sociale omgeving. De psychosomatische fysiotherapeut is een sterk gespecialiseerde therapeut die hulp biedt op het snijvlak van lichaam, geest en sociale omgeving. We weten allemaal dat lichaam en geest en individu en omgeving niet losstaan van elkaar. Toch worden deze factoren zelden meegenomen bij de diagnose van lichamelijke klachten. De psychosomatische fysiotherapeut doet dat juist wel en helpt u op deze manier om uw onbegrepen lichamelijke klachten te verhelpen.

Psychosomatische fysiotherapie bij Inter-fysio

Onze gespecialiseerde therapeuten begeleiden u bij het herstellen van het evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Onze psychosomatische therapeut betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij zijn behandeling, zoals bijvoorbeeld uw privé- en werkomstandigheden.

De behandeling van psychosomatische klachten begint met een intakegesprek. Wat ervaart u? Welke lichamelijke klachten heeft u? Hoe ziet uw persoonlijke leven eruit? Op basis van deze gesprekken vormt de therapeut zich een beeld van uw situatie. Soms is samenwerking met andere deskundigen nodig. De psychosomatisch fysiotherapeut van Inter-fysio werkt – altijd pas na uw toestemming – samen met bijvoorbeeld de verwijzende arts, een psycholoog, een bedrijfsarts of andere zorgverleners. Zo realiseert hij de zorg die ú nodig heeft. Wij werken altijd professioneel en altijd persoonlijk. Dat is de zorg van Inter-fysio.

Psychosomatische fysio bij u in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Groningen, Friesland en Drenthe. U vindt twee van onze praktijken in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een psychosomatische fysiotherapeut van Inter-fysio bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen, mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe zit het met de vergoeding?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten vergoed, want ook psychosomatische fysiotherapie valt onder deze dekking. De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met inter-fysio via telefoon: 050-2110966, per mail: info@inter-fysio.nl of maak direct een afspraak