Pijn fysiotherapeut

Pijn kan uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Geen enkele vorm van pijn is hetzelfde en dus passen wij de behandeling van uw pijn af op uw persoonlijke situatie. U kunt acute pijn hebben, chronische pijn of pijn naar aanleiding van een ziekte zoals bijvoorbeeld kanker.

Inter-fysio heeft als eerste en enige fysiopraktijk in het Noorden een gespecialiseerde pijn fysiotherapeut in haar team. Deze therapeut is volledig gespecialiseerd in de behandeling van pijn en hij is getoetst door de Europese Pijn Federatie (EFIC®) aan de Katholieke Universiteit Leuven in België.

EFIC® Pijn fysiotherapie bij Inter-fysio

Pijn fysiotherapeut word je niet zomaar. Deze titel kan je krijgen door je te laten toetsen door de Europese Pijn Federatie (EFIC). Voor de toets moet je solliciteren bij EFIC, door drie uitgebreide cases met patiëntintakes en -behandelingen uit te werken en wetenschappelijk te onder bouwen. Daarnaast moet je twee aanbevelingsbrieven kunnen overleggen. Wanneer je als fysiotherapeut wordt toegelaten vindt er een uitgebreide toets plaats bij de Katholieke Universiteit Leuven, België.

De pijn fysiotherapeut moet tijdens het eerste deel van zijn toets blijk geven van de kennis en begrip van de onderliggende fysiologie en biologie van acute-, kankergerelateerde- en chronische pijn. Daarnaast wordt de complexe en multidimensionale aard van pijn getoetst.

Bij deel twee wordt de pijn fysiotherapeut getoetst op zijn praktische vaardigheden en diagnostiek ten aanzien van pijn en pathologie. Bij het derde en laatste deel wordt er getoetst hoe de pijn fysiotherapeut samen met de patiënt de behandeling vorm geeft en hoe progressie gemonitord word.

Doorsta je de toets, dan ben je officieel pijn fysiotherapeut volgens de richtlijnen van de EFIC ®. Een uniek certificaat dat in Noord-Nederland alleen in handen is van de gespecialiseerde pijn fysiotherapeut van Inter-fysio!

Hoe gaat pijn fysiotherapie in zijn werk?

Een pijn fysiotherapeut is in staat om complexe pijnklachten te behandelen. Samen met u bespreekt de pijn fysiotherapeut uw klachten. De pijn fysiotherapeut onderzoekt uw pijnklachten en komt daarna met een gericht behandelplan voor uw pijn. Tijdens de uitvoering van het plan zal de pijn fysiotherapeut telkens de voortgang met u evalueren en waar nodig zijn behandeling bijstellen.

De pijn fysiotherapeut kan helpen bij:

Acute pijn

  • post-operatieve pijn
  • post-traumatische pijn
  • acute aanvallen van pijn bij medische aandoeningen

Kanker gerelateerde pijn

  • pijn door tumoren
  • pijn gerelateerd aan kankertherapie
  • pijn door kankerbehandeling, zoals bestraling

Chronische pijn die niet aan kanker is gerelateerd

  • Er zijn meer dan 200 aandoeningen bekend die pijn kunnen veroorzaken.
  • Onze pijnfysiotherapeut weet welke behandeling uw pijn kan verlichten.  

De fysiotherapeut bij u in de buurt

Op dit moment is er maar 1 gespecialiseerde pijn fysiotherapeut actief in Noord-Nederland en die werkt bij Inter-fysio. Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Noord-Nederland. U vindt twee van onze fysiopraktijken in de stad Groningen en we hebben praktijken in Assen, Hoogezand en in Oosterwolde. Zo is er altijd een Inter-fysio praktijk bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen, mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding van pijn fysiotherapie?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten voor pijn fysiotherapie vergoed. De hoogte van de vergoeding is verder afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat onze pijn fysiotherapeut voor u kunnen betekenen? Bel voor meer informatie of maak direct een fysio afspraak. Dat kan telefonisch via 050 – 2110966 of per mail via [email protected] Of vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.