Pijn fysiotherapeut

Inter-fysio heeft als eerste en enige fysiotherapiepraktijk in het Noorden een gespecialiseerde pijn fysiotherapeut in het team. Deze pijn fysiotherapeut is volledig gespecialiseerd in de behandeling van pijn en hij is getoetst door de Europese Pijn Federatie (EFIC) aan de Katholieke Universiteit Leuven in België.

EFIC pijn fysiotherapie bij Inter-fysio

Pijn fysiotherapeut word je niet zomaar. Hiervoor moet je examen doen bij de Europese Pijn Federatie (EFIC). Voor het examen moet je solliciteren bij EFIC, wanneer je als fysiotherapeut wordt toegelaten vindt er een uitgebreid examen plaats bij de Katholieke Universiteit Leuven, België.

De fysiotherapeut moet tijdens het eerste deel van zijn toets blijk geven van de kennis en begrip van de onderliggende fysiologie en biologie van acute-, kankergerelateerde- en chronische pijn. Daarnaast wordt de complexe en multidimensionale aard van pijn getoetst.

Bij deel twee wordt de fysiotherapeut getoetst op zijn praktische vaardigheden en diagnostiek ten aanzien van pijn en eventuele onderliggende ziektebeelden (pathologie). Bij het derde en laatste deel wordt er getoetst hoe de fysiotherapeut samen met de patiënt de behandeling vorm geeft en hoe de vooruitgang gemonitord wordt.

Doorsta je het examen, dan ben je officieel pijn fysiotherapeut volgens de richtlijnen van de EFIC. Een uniek certificaat dat in Noord-Nederland alleen in handen is van de gespecialiseerde pijn fysiotherapeut van Inter-fysio!

Hoe gaat pijn fysiotherapie in zijn werk?

Een pijn fysiotherapeut is in staat om complexe pijnklachten te behandelen. Samen met u bespreekt de pijn fysiotherapeut uw klachten. De pijn fysiotherapeut onderzoekt uw pijnklachten en komt daarna met een gericht behandelplan voor uw pijn. Tijdens de uitvoering van het plan zal de fysiotherapeut telkens de voortgang met u evalueren en waar nodig zijn behandeling bijstellen.

De pijn fysiotherapeut kan helpen bij:

Acute pijn

  • post-operatieve pijn
  • post-traumatische pijn
  • acute aanvallen van pijn bij medische aandoeningen

Kanker gerelateerde pijn

  • pijn door tumoren
  • pijn gerelateerd aan de operatie
  • pijn door kankerbehandeling, zoals bestraling

Chronische pijn die niet aan kanker is gerelateerd

  • Er zijn meer dan 200 aandoeningen bekend die pijn kunnen veroorzaken  

De fysiotherapeut bij u in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Noord-Nederland. U vindt twee van onze fysiopraktijken in de stad Groningen en we hebben praktijken in Assen en in Oosterwolde. Zo is er altijd een Inter-fysio praktijk bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen, mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding van pijn fysiotherapie?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten voor pijn fysiotherapie vergoed. De hoogte van de vergoeding is verder afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat onze pijn fysiotherapeut voor u kunnen betekenen? Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak. Dat kan telefonisch via 050–2110966 of per mail via info@inter-fysio.nl Of vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.