Orofaciale fysiotherapie

Inter-fysio is een sterk gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk. Orofaciale fysiotherapie is één van onze specialisaties. Orofaciale fysiotherapie legt zich toe op kaakpijn, aangezichtspijn en nekpijn. Heeft u last van spieren of gewrichten in uw gezicht, hals of kaken? Dan is de orofaciale fysiotherapeut de aangewezen specialist om u verder te helpen.

Kaakpijn, aangezichtspijn of nekpijn?

Is kauwen pijnlijk? Ervaart een knarsend of knakkend kaakgewricht tijdens het kauwen? Heeft u pijn in uw gezicht of onverklaarbare oorpijn? Bent u duizelig of heeft u last van hoofdpijn? Dan kan orofaciale fysiotherapie een oplossing zijn.
Pijn in uw kaken, nek of gezicht kan u ernstig hinderen in uw dagelijks functioneren. De orofaciale fysiotherapeut is gespecialiseerd in kaak-, nek en aangezichtsklachten (“oro” komt van mond en “faciaal” van aangezicht). Hij of zij kan u helpen om van uw klachten af te komen.

Orofaciale fysiotherapie bij Inter-fysio

U heeft geen verwijzing nodig voor een orofaciale fysiotherapeut, u kunt direct contact met ons opnemen. In de praktijk worden de meeste van onze patiënten echter vaak doorgestuurd via de tandarts, de huisarts, een medisch specialist of een andere fysiopraktijk. Inter-fysio kan als gespecialiseerde fysiopraktijk de ondersteuning bieden die een gewone fysiotherapeut niet kan bieden.

De behandeling begint altijd met een intake: onze orofaciale fysiotherapeut probeert een goed beeld te krijgen van uw klachten en zal aansluitend een eerste onderzoek doen. Daarna volgt een behandelplan, specifiek gericht op u klacht.

Uniek aan de aanpak van Inter-fysio is dat we niet alleen uw klacht proberen op te lossen: we proberen ook de oorzaak van de klacht te achterhalen en we werken samen met u aan het voorkomen van de klacht. Hoe uw behandelplan er uitziet hangt van af van uw klacht en hoe uw lichaam reageert op de behandeling. Wij werken altijd professioneel en altijd persoonlijk, geheel gericht op u als persoon en op uw specifieke klacht.

De orofaciale fysiotherapeut van het Noorden

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Groningen, Friesland en Drenthe. U vindt twee van onze praktijken in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een Inter-fysio therapeut bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen, mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding orofaciale fysiotherapie?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten vergoed, want de orofaciale fysiotherapeut wordt gezien als ‘gewone’ fysiotherapie. De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat een orofaciale fysiotherapeut voor u kan betekenen? Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met inter-fysio via telefoon: 050-2110966, per mail: info@inter-fysio.nl of maak direct een afspraak