Bekkenoefeningen deel II

Bekkenoefeningen deel II

Op deze pagina zijn een aantal filmpjes van bekken oefeningen te vinden die tot een aanvulling op en naslag van de behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut dienen. Doe de oefeningen alleen in overleg met de bekkenfysiotherapeut, omdat niet elke oefening past bij elke klacht.

Superman

Dit filmpje laat zien hoe de superman oefening op de juiste manier wordt uitgevoerd voor patiënten met bekkenklachten en/of lage rugklachten.

Bruggetje

Dit filmpje laat zien hoe je op de juiste manier een bruggetje maakt zonder teveel andere spieren hierbij aan te spannen. Er zijn meerdere varianten van deze oefeningen, waarbij sommige oefeningen wel de bilspieren bewust worden aangespannen, bij deze variant is het belangrijk om de bilspieren juist NIET extra aan te spannen.

Bekkenkanteling op handen en knieën

Dit filmpje laat zien hoe je het bekken kan kantelen terwijl je op handen en knieën bent.

Bekkenkanteling in ruglig

Dit filmpje laat zien hoe je het bekken kan kantelen als je op je rug ligt.

Bekken laten zakken en optillen

Dit filmpje legt uit hoe je de oefening moet uitvoeren waarbij je langzaam 1 been omlaag laat zakken waarna je het vervolgens langzaam weer optilt tot hoger dan je standbeen. Doe deze oefening alleen in overleg met je bekkenfysiotherapeut als je last van pijnklachten hebt.

Been optillen op de bal

Dit filmpje laat de oefening zien waarbij je, gezeten op een grote oefenbal of ‘swiss’ bal je been optilt en je probeert om rechtop op de bal te blijven zitten. Deze oefening is bedoeld om de stabiliteit te trainen van de diepe rompspieren (stabilisatoren)Bekkenkanteling op handen en knieën