Medische trainingstherapie

Voor mensen die herstellen van een operatie of een ziekte biedt Inter-fysio medische trainingstherapie (MTT) aan. Dit wordt ook wel Oefentherapie genoemd. Door middel van doelgerichte training en oefeningen wordt het herstel van uw lichaam bespoedigt.

Revalideren en herstellen door training

Heeft u te kampen met een (sport)blessure? Of bent u geopereerd en moet u revalideren? Bent u langdurig ziek geweest en is uw lichaam verzwakt? Dan kan Medische Trainingstherapie u weer op weg helpen. Van een blessure afkomen of revalideren kan soms een lange weg zijn. De gespecialiseerde therapeuten van Inter-fysio helpen u bij kracht- en conditietraining zodat uw herstel wordt bespoedigd.

Medische training en oefentherapie bij Inter-fysio

Medische trainingstherapie is het doelgericht trainen van de juiste spieren, met als doel om uw spieren, banden en gewrichten weer beter belastbaar te maken. Hiermee wordt de kans dat uw klachten en/of blessures na herstel weer terugkeren sterk verminderd.

Medische trainingstherapie is een combinatie van kracht- en conditietraining onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut van inter-fysio. Tijdens uw eerste afspraak brengt de fysiotherapeut uw conditie, belastbaarheid en eventuele lichamelijke beperkingen in kaart. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema op. Voordat er met het trainingsprogramma kan worden begonnen, wordt er een intake afgenomen. Afhankelijk van de klacht bestaat de intake uit de volgende onderdelen:

  • invullen van medische vragenlijst
  • bloeddrukmeting
  • BMI bepaling
  • Fietsconditietest

Vervolgens komt u op gezette tijden langs bij Inter-fysio voor gerichte training onder begeleiding van uw fysiotherapeut. Wij beschikken over diverse fitnessapparaten waarop u uw oefeningen kunt doen.

Fysio bij u in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken. U vindt ons in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een fysiotherapeut van Inter-fysio bij u in de buurt die u kan helpen met uw herstel en revalidatie. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe zit het met de vergoeding?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten vergoed, want de therapie valt onder deze dekking. De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat Medische Trainingstherapie voor u kan betekenen? Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak. Dat kan telefonisch via 050 – 2110966 of per mail via info@inter-fysio.nl. Of vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.