Medical Taping Concept (MTC)

Op TV heeft u vast wel eens sporters gezien die zijn ingetaped met kleurrijke tapes. Deze tapes helpen topsporters bij het behalen van topprestaties. Maar ook voor wie geen topsporter is, is deze methode zeer effectief. Inter-fysio zet Medical Taping in voor het herstellen van spierblessures en gewrichtsklachten.

Blessure of klachten aan uw gewrichten?

Heeft u een blessure opgelopen tijdens uw werk of tijdens het sporten? Heeft u last van bepaalde gewrichten? Of kampt u met een verkeerde houding? Voor deze en andere problemen kan het Medical Taping Concept een oplossing brengen.

Zo werkt het Medical Taping Concept

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij uw spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren zijn niet alleen belangrijk voor beweging, maar ook voor uw lichaamstemperatuur, bloedsomloop en lymfecirculatie. De tape die gebruikt wordt bij medical taping heeft dezelfde elasticiteit en hetzelfde gewicht als uw huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering ontstaat en meer ruimte komt voor de bloed- en lymfevaatjes. Nadat de tape is aangebracht voelt u waarschijnlijk direct de pijn afnemen. Doordat de doorbloeding verbeterd, kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd, wat helpt bij het herstel van uw klachten.

Met medical tape kunt u gewoon bewegen, omdat het elastisch is. De tape kan enkele dagen blijven zitten en u kunt gerust douchen met het tape. Medical taping wordt bij verschillende klachten toegepast, zoals bij spierblessures en gewrichtsklachten. Ook kan het helpen bij ontstekingen, het corrigeren van uw lichaamshouding en de bewegingsrichting van bepaalde lichaamsdelen.

Inter-fysio, altijd in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Noord-Nederland. U vindt ons in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een fysiotherapeut van Inter-fysio bij u in de buurt die u kan helpen met Medical Taping. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding van Medical Taping?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten van Medical Taping vergoed, want deze therapie valt onder de dekking. De hoogte van de vergoeding is echter wel afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat Medical Taping voor u kan betekenen? Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak. Dat kan telefonisch via 050 – 2110966 of per mail via info@inter-fysio.nl. Of vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.