Manuele therapie

Manuele therapie kan een oplossing zijn op het moment dat ‘gewone’ fysiotherapie geen uitkomst biedt voor uw klachten. Een manuele therapeut is een fysiotherapeut die zich met een aanvullende studie heeft verdiept in de wervelkolom en andere gewrichten van het menselijk lichaam.

Is manuele therapie iets voor mij?

Heeft u hoofd-, nek- of schouderklachten met uitstraling naar uw armen? Of juist klachten in uw rug met uitstraling naar uw benen? Pijn in uw borst of ribben. Of artrose in de heupen? Dan kan de manuele therapeut wellicht een oplossing bieden. Dankzij de specialisatie van een manuele therapeut kan hij of zij uw klacht beter diagnosticeren en behandelen. De manuele therapeut heeft voor het behandelplan soms eerst overleg met andere medisch specialisten.

Zo gaat manueel therapie in zijn werk

De manuele therapeut beheerst een aantal specifieke technieken die op uw gewrichten kunnen worden toegepast. Zo kan de therapeut uw gewrichten beter laten functioneren. Hij kan uw houding en/of uw beweging verbeteren en zo uw pijnklachten verminderen.

De behandeling van een manuele therapeut gebeurt door middel van fysieke behandelingen aan uw lichaam. In vaktermen worden dit ‘mobilisaties’ en ‘manipulaties’ genoemd: de manueeltherapeut corrigeert de posities van gewrichten en behandeld omliggend weefsel. In de volksmond staat dit wel bekend als ‘kraken’. De behandeling van een manueeltherapeut kan inderdaad een knappend geluid opleveren, maar dit voelt voor de cliënt niet pijnlijk aan. Meestal moet deze behandeling een aantal keren worden herhaald. Vooraf bespreekt de manueeltherapeut met u het behandelplan en zal hij ook met u kijken welke externe factoren u klacht kunnen veroorzaken en hoe deze in de toekomst voorkomen kan worden.

Manueel therapie: altijd in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Groningen, Drenthe en Friesland. U vindt twee van onze praktijken in de stad Groningen en we hebben praktijken in Assen en in Oosterwolde. Zo is er altijd een Inter-fysio manueeltherapeut bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen, mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding van fysiotherapie?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten vergoed, want de manueeltherapeut wordt gezien als een fysiotherapeut. De hoogte van de vergoeding is verder afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat een manueeltherapeut voor u kan betekenen? Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met inter-fysio via telefoon: 050-2110966, per mail: info@inter-fysio.nl of maak direct een afspraak