Chronische hyperventilatie

Chronische hyperventilatie is een specifieke vorm van hyperventilatie. Wanneer u al langere tijd last heeft van verhoogde ademhaling, kortademigheid, gespannen gevoel heeft. En weinig typische acute hyperventilatie aanvallen meer heeft spreken we van chronische hyperventilatie.

Bij chronische hyperventilatie zijn de symptomen van hyperventilatie minder heftig dan bij een acute hyperventilatie aanval.

Deze vorm van hyperventilatie komt relatief veel voor omdat deze slecht en moeilijk te herkennen is. Sommige mensen zijn zich in eerste instantie helemaal niet bewust van het feit dat ze de hele dag door hyperventileren.

Een goede diagnose is in deze fase belangrijk, welke factoren zorgen er allemaal voor dat je blijft hyperventileren? Dit kan de stand van de romp zijn, verkorte ademhalingsspieren, angst en moeite hebben met de buikademhaling te vinden etc.

Alleen ademtherapie is in deze gevallen niet altijd voldoende, laat je dan ook niet weg sturen bij de arts met alleen de mededeling dat je hyperventilatie hebt en rustig aan moet doen en adem en ontspanningstherapie moet volgen.

De kans is namelijk groot dat angst de overhand heeft op de chronische hyperventilatie en dat een combinatie van therapie zinvol kan zijn.

De psychosomatische fysiotherapeuten bij inter-fysio in Groningen, Assen en Oosterwolde beheersen fysiotherapeuten verschillende behandeltechnieken die zeer effectief zijn gebleken bij de behandeling van chronische hyperventilatie. Zoals ontspannings- en ademoefeningen, het leren omgaan met angstgevoelens en het leren voorkomen van nieuwe hyperventilatie aanvallen. En wanneer nodig zullen wij samenwerken met andere disciplines om u zo optimaal mogelijk te helpen.

Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact op nemen met ons via 050-2110966 of info@inter-fysio.nl