Dry Needling

Inter-fysio past diverse therapieën en behandelmethoden toe in haar praktijk. Dry needling is één van deze therapieën. Dry needling is een behandeltechniek waarbij een zeer dun naaldje in de huid en spier gestoken wordt om uw spieren te ontspannen.

Knoop in uw spieren? Dry needling lost het op!

Heeft u last van vastzittende spieren? En veroorzaken deze spieren uitstraling naar andere plekken in uw lichaam? Dan kan dry needling een effectieve methode zijn om u van uw klachten af te helpen. De methode werkt met een naald die in de “knoop” van uw spieren wordt gestoken. Dry needling is echter niet hetzelfde als acupunctuur. De naald is “dry” wat zoveel betekent als dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in een triggerpoint. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast lokale pijn, ook vaak voor uitstralende pijnklachten kan zorgen.

De fysiotherapeut van inter-fysio zal eerst uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren onderzocht die mogelijk uw pijn veroorzaken. In die spieren wordt gezocht naar de triggerpoints. De fysiotherapeut zal precies die plaatsen gaan behandelen om uw spieren te laten ontspannen. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt spant de spier zich even kort aan. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en meestal kunt u gemakkelijker bewegen.

Dry needling in Groningen, Drenthe en Friesland

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Groningen, Friesland en Drenthe waar zij de dry needling behandelingen uitvoert. U vindt twee van onze praktijken in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een fysiotherapeut van Inter-fysio bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen met dry needling, mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe zit het met de vergoeding?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten vergoed, want dry needling valt onder deze dekking. De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat dry needling voor u kan betekenen? Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak. Dat kan telefonisch via 050 – 2110966 of per mail via info@inter-fysio.nl. Of vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.