Behandeling bij een burnout

Een burnout leidt tot lichamelijke en geestelijke klachten. Juist op dit snijvlak is Inter-fysio bijzonder goed thuis. Onze psychosomatische fysiotherapeuten kunnen mensen met burnout verschijnselen en diagnoses helpen bij het herstel van de balans tussen lichaam, geest en omgeving. Het herstel van een burnout is een lang proces waarbij professionele hulp nodig is. Inter-fysio kan als gespecialiseerde praktijk de juiste hulp bieden bij het herstel van uw burnout.

Fysiotherapie bij een burnout?

De term “burnout” beschrijft precies het probleem: iemand met een burnout is opgebrand, “burned out”. Stress en overspannenheid zijn iets anders dan een burnout, maar ze hebben wel met elkaar te maken. Een burnout is een aandoening die wordt veroorzaakt door langdurige stress. Een huisarts of bedrijfsarts stelt vaak de diagnose. Een psychosomatische fysiotherapeut kan u vervolgens helpen bij het herstel van uw burnout, en nog belangrijker: het voorkomen van een nieuwe burnout.

Burnout behandeling bij Inter-fysio

Als sterk gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk kan Inter-fysio u helpen bij het herstel van uw burnout. Dit gebeurt in nauwe samenspraak met andere zorgverleners en natuurlijk met u.

Onze psychosomatische fysiotherapeut zal u helpen bij het behandelen van lichaamsklachten die horen bij een burnout. U wordt niet alleen van uw klachten afgeholpen, u krijgt ook handvatten waarmee u lichaamssignalen leert te herkennen en op een juiste manier met deze signalen kunt omgaan. Zo helpen wij u van uw burnout af, maar we helpen u ook bij het voorkomen van een nieuwe burnout en het omgaan met stressvolle situatie en periodes in de toekomst.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut helpt u bij het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Met als doel dat u uw werk en uw leven weer kunt oppakken en weer plezier zult beleven aan uw werk en activiteiten.

Inter-fysio, altijd in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken in Noord-Nederland. U vindt ons in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een fysiotherapeut van Inter-fysio bij u in de buurt. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding van fysio bij burnouts?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten van een psychosomatische fysiotherapeut vergoed. De hoogte van de vergoeding is echter wel afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met inter-fysio via telefoon: 050-2110966, per mail: info@inter-fysio.nl of maak direct een afspraak