Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie richt zich op de behandeling en preventie van klachten in het gebied van buik, bekken en lage rug bij vrouwen, mannen en kinderen.

De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen en bij het voorkomen van rug- en bekkenpijn.

Een verstoorde functie kan zich ook op andere manieren uiten. De problemen ontstaan bijvoorbeeld door een verkeerde manier van plassen of ontlasten, na een buik- of prostaatoperatie of hangen samen met zwangerschap, bevalling of menopauze.

Zwangere en bevallen vrouwen kunnen ook bij ons terecht voor de actieve cursussen ZwangerFit & MamaFit. Deze cursussen zijn een combinatie van actief bewegen en coachingslessen, aangepast aan de fase van zwangerschap en aan de fase na de bevalling. Tijdens de actieve lessen wordt er aandacht besteed aan conditie, stabiliteit, kracht en balans en gaan we specifiek in op de bekkenbodemspieren. Kijk voor meer informatie onder ZwangerFit & MamaFit.

Vergoeding
Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u uw behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Locaties
Inter-fysio biedt bekkenfysiotherapie op verschillende locaties in Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie over onze locaties onder Contact.