Behandeling chronische pijn

Wij bieden een professionele behandeling voor uw chronische pijn. Chronische pijn is complex en persoonlijk. Daarom krijgt iedereen een persoonlijke behandeling.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer één op de vijf Nederlanders lijdt aan chronische pijn. Dit is pijn waarvoor geen duidelijke lichamelijke beschadiging als (hoofd) oorzaak kan worden aangewezen en die minimaal drie maand bestaat. Denk daarbij aan:

  • Chronische lage rugpijn
  • Chronische hoofdpijn
  • Chronische nekpijn
  • Chronische schouderpijn
  • Chronische kniepijn
  • Chronische buikpijn
  • Chronische bekkenpijn

Wat is het doel van de behandeling bij chronische pijn?

Of er voor je chronische pijn een oplossing is, is afhankelijk van de factoren die invloed hebben op je pijnklachten. Het is niet altijd mogelijk om de pijn geheel weg te nemen. Daarom is een belangrijk doel van de behandeling om inzicht te krijgen in de pijn en de manier waarop u hiermee kunt omgaan. De behandeling is in ieder geval gericht op het weer uit kunnen voeren van al je dagelijkse activiteiten. De activiteiten die je door de pijnklachten op hebt moeten geven of activiteiten die je niet meer volledig uit kunt voeren.

Wat kunnen onze (psychsomatische) fysiotherapeuten voor u betekenen?

Onze psychosomatische fysiotherapeuten en onze EFIC pijn fysiotherapeut zijn gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Samen met jou brengen we in kaart welke factoren jouw pijnklachten onderhouden. We beginnen met een uitgebreide intake en fysiek onderzoek. Daarna gaan we samen bespreken wat de beste behandelmogelijkheden zijn en maken we een gezamenlijk plan.

Soms is het nodig om nauw samen te werken met andere hulpverleners om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Het kan zinvol zijn dat we overleggen met je behandelend arts of psycholoog om de behandelingen af te stemmen.

Inter-fysio werkt voor de behandeling van chronische pijn samen met oa transcare-pijn, IPGGZ en INTER-PSY. Door deze korte lijntjes kunnen de psychosomatische fysiotherapeut en psycholoog optimale zorg bieden.

Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met inter-fysio via telefoon: 050-2110966, per mail: info@inter-fysio.nl of maak direct een afspraak