Adem- en Ontspanningstherapie (AOT)

In onze fysiopraktijk behandelen we veel patiënten die last hebben van lichamelijke en mentale gespannenheid. Met Adem- en Ontspanningstherapie helpt de fysiotherapeut u van spanning af en hij of zij helpt u om weer op de juiste manier te ademen, zodat u zich minder gespannen en meer uitgerust zult voelen.

Kortademig? Hoofdpijn? Hyperventilatie? Angst?

Heeft last van gespannenheid en stress? Bent u vaak moe of heeft u vaak last van hoofdpijn? Komt het wel eens voor dat u hyperventileert? Of kampt u met de gevolgen van een burn-out? Dan kan ademtherapie uw ademhaling helpen herstellen, zodat uw lichaam weer ontspannen raakt. Uw ademhaling zal op natuurlijke wijze ontspannen. Hierdoor kunt u minder last krijgen van slaapproblemen en minder angst of paniek ervaren. U ademhaling beïnvloed hoe u zich voelt en andersom. Ook bij burn-outs of stressvolle situatie kan deze methode een oplossing voor u zijn.

Adem als vanouds, voel de ontspanning

U heeft geen verwijzing nodig voor onze ademhalingstherapie en ontspanningstherapie, u kunt direct contact met ons opnemen. Een verwijzing door een andere medisch specialist komt ook vaak voor en Inter-fysio behandelt als gespecialiseerde fysiotherapeut ook vaak patiënten uit andere fysiopraktijken.

De therapeut zal bij aanvang samen met u onderzoeken hoe uw ademhaling verstoord is en waar u precies spanning in uw lichaam vasthoudt. Als de therapeut een goed beeld heeft van u klachten zal hij of zij meestal direct de eerste behandeling starten. Door middel van oefeningen krijgt u zicht op hoe u met spanning omgaat en hoe u deze overbodige spanning kunt loslaten. De ademhalingsoefeningen helpen u bij het herstel van een natuurlijke, ontspannen ademhaling. Tot slot leert de therapeut u hoe u diepe ontspanning kunt ervaren en hoe u uw klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Ademhalingstherapie bij u in de buurt

Inter-fysio heeft meerdere praktijken. U vindt ons in de stad Groningen en we hebben praktijken in Oosterwolde en Assen. Zo is er altijd een fysiotherapeut van Inter-fysio bij u in de buurt die u kan helpen met Ademhalings- en ontspanningstherapie. Eventueel kunnen wij u ook thuis behandelen mocht dat nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe zit het met de vergoeding?

Inter-fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars, dus waar u ook verzekerd bent, u kunt bij ons terecht. Heeft u een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijgt u de behandelkosten vergoed, want de therapie valt onder deze dekking. De hoogte van de vergoeding is echter afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Dit kunt u controleren op de website van uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Benieuwd wat Adem- en Ontspanningstherapie voor u kan betekenen? Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak. Dat kan telefonisch via 050 – 2110966 of per mail via info@inter-fysio.nl. Of vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op.